Behanginstructies fotobehang van Fotobehangkoning.nl

Stap 1: Productcontrole

Controleer voor het opplakken of je fotobehang compleet is en leg de behangdelen in de juiste volgorde naast elkaar. Zo kun je het fotobehang controleren op materiaalfouten en/of fabricagefouten. Neem bij materiaalfouten of fabricagefouten contact met ons op alvorens het fotobehang op te plakken. Let op dat opplakken van het product aanvaarding van het fotobehang betekent en het retourrecht vervalt.


Stap 2: Muurvoorbereiding

Oude behanglagen afstomen of verwijderen. Los pleisterwerk verwijderen en oneffenheden egaliseren met een vulmiddel. Sterk zuigende en nieuwe ondergronden voorlijmen. Niet-zuigende ondergronden grondig open schuren. De ondergrond zeer goed reinigen en drogen.


Stap 3: Behanglijm

We raden aan om behanglijm van Fotobehangkoning.nl te gebruiken. Volg de instructies op de verpakking voor de bereiding van de behanglijm.

Roer krachtig door tot de plaksel vrij van klonten is. Na 10 minuten nogmaals krachtig doorslaan. Hierna is het klaar voor gebruik.


Stap 4: Opplakken vlies fotobehang

Strijk met behulp van een blokkwast of vachtroller de muur gelijkmatig in met behanglijm (ca. 1 tot 3 banen). Het Fotobehang zelf niet bevochtigen. Breng het fotobehang van boven naar beneden direct in de vochtige lijmlaag aan. Zorg ervoor de eerste baan loodrecht geplakt wordt en breng de banen stotend tegen elkaar aan. Aandrukken met een rubber roller, ronde kant van een spatel, borstel, of doek. Wrijf eventuele luchtbellen of kreuken weg met de handen of met de ronde kant van een spatel. Vlekken en overtollig behanglijm direct met een vochtige doek verwijderen. Gereedschap tijdens het behangen met water reinigen. Zo lang de lijm nog nat is kan een baan nog voorzichtig los worden gehaald en opnieuw worden geplakt of worden verplaatst. Knip en snij overtollig behang weg.

*Opplakken van het fotobehang houdt aanvaarding van het product in! Na (gedeeltelijke) verwerking is reclameren niet mogelijk. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor kosten die ontstaan door het aanbrengen of verwijderen van het product.